Wie ben ik?

Aangenaam, ik ben Anne

Toen ik jaren geleden in een afvalverwerkingsbedrijf werkte, kwam ik voor het eerst in aanraking met asbest. Ik werd me enorm bewust van de gevaren van het bouwmateriaal.

 

Eind 2022 steunde ik de beslissing van de overheid dan ook ten volle. Een verplicht asbestattest bij de verkoop van woningen, gebouwd voor 2001, zorgt er namelijk voor dat wij als samenleving overzicht krijgen over de hoeveelheid asbest die nog aanwezig is in onze huizen.

 

Het onderwerp boeide me zo dat ik besloot om me om te scholen tot asbestdeskundige bij een opleidingscentrum erkend door OVAM. Ik merkte tijdens de opleiding dat er nog heel wat misverstanden bestaan rond het asbestonderzoek. Vaak doen geruchten de ronde dat asbestdeskundigen slordig te werk gaan en woningen vaak vuil en geschonden achterlaten. Iets wat ik jammer genoeg ook met eigen ogen zag gebeuren.

Daarom wil ik het anders doen!

Mijn stokpaardjes zijn zorg, respect, betrokkenheid, eerlijkheid en nauwkeurigheid. Het is mijn missie om elke eigenaar van een woning een gedetailleerd en correct asbestattest te leveren. Dit op een manier die zo min mogelijk schade toebrengt aan de woning. Ik behandel jouw huis alsof het mijn eigen huis is.

 

Dat we elk ons steentje kunnen bijdragen aan de samenleving, daar geloof ik in. Als asbestdeskundige zorg ik voor meer veiligheid en gezondheid en dat geeft mij voldoening in het leven.

 

Mijn opa zei me ooit: “Doe het voor je kinderen en kleinkinderen.” Ik vind dat je het in de eerste plaats voor jezelf moet doen.

 

Als frequent golfer en wandelaar geniet ik ontzettend van onze natuur. Ik vind het enorm belangrijk om haar te koesteren en me blijvend in te zetten voor een toekomst zonder gevaren, voor mezelf en voor anderen.